Søk
Service
Kundeservice
Brands
Varemerker
Campaign
Kampanje
News
Nyheter
Møbler
Belysning
Innredning
Kjøkkenet
Servering & Borddekking
Tekstil & Tepper
Smykker & Assesoarer
Utemiljø
Varemerker
Kampanje
Alle tilbud
Varemerker
Nyheter
Outlet
Inspirasjon
Følg oss
Søk
Sjekkboks
30 dagers åpent kjøp
Sjekkboks
Trygg hjemlevering
Sjekkboks
Fri frakt over 799 kr*
Stylingtips

Borddekorasjoner til bryllupet

Mange synes at dekorasjonene er det morsomste å planlegge før bryllupet, men hva skal man egentlig tenke på for at det skal bli en bra helhet? Her har vi samlet våre beste tips til hvordan du kan lage sammenhengende borddekorasjon.

Bestem en fargepalett

Når det gjelder borddekorasjoner er det viktig å tenke på at det skal være i stil med selve borddekkingen og øvrige dekorasjoner i bryllupet. Første steget i bryllupsplanleggingen er derfor å velge fargen dere vil ha som base og ta utgangspunkt i den. Deretter kan dere velge et par aksentfarger å komplettere med. Ved å ta utgangspunkt i et fargeskjema er det enklere å få en bedre helhet og dekorasjonene vil oppleves mer sammenhengende.

Legg grunnlaget med tekstiler

Start med å bestemme bordduk og eventuelle løpere. Vil du ha både duk og løper – velg en lysere farge til bordduken og la løperen være i en litt mørkere nyanse. Deretter kan du plukke opp fargen fra løperen i servietter, menyer og bordkort.

"Legg til flere lag med tekstiler for en myk og koselig stemning, eller dropp duken for å dekke direkte på et rustikt trebord"

Bygg små øyer av dekorasjoner

For at dekorasjonene skal føles majestetiske, men ikke for store, kan det være lurt å bygge små øyer av dekorasjoner ved hvert bord. Du kan for eksempel legge til grønne planter, vaser, lysestaker og bordkort. Denne måten å dekorere på er spesielt effektiv om dere har runde bord i festlokalet.

Ta naturen inn

Et enkelt triks er å unngå at dekorasjonen føles stiv og kjedelig, er å bruke det naturen har å by på ved borddekking. Dekorer med mose, grener, kvister– eller bruk steiner eller skjell dersom brylluper er nær havet. Dersom bryllupet har et landlig tema er det fint å samle vaser og lys på et trebrett i form av skiver fra en trestamme eller tykk gren. Kvister fra trær og busker som løper langs bordet er både vakkert og får dekorasjonen til å føles fyldigere, uten at du må bruke masse penger på store blomsterbuketter.

Bland høyt og lavt

Uansett om du dekorerer en vinduskarm eller middagsbordet til et bryllup, så er det lurt å få en effekt i dekoren ved å jobbe med nivåforskjeller. Bland høye lysestaker og kandelabre med lave lyslykter, små og store vaser med alt fra enkelte blomster til store kvister fra trær og busker. Vår og sommer er det vakkert å dekorere med syriner og blande det med majestetiske kirsebær- eller eplekvister.

Blomster på morsommere vis

Mange legger mye arbeid i blomsterdekorasjonene til bryllupet, men det kan være vanskelig å få frem blomstene på best mulig måte. Buketter i vaser er flott, men det finnes flere måter å dekorere med blomster på. Hvorfor ikke sette bukettene i store metallspann eller blomsterkasser på bordet, i karafler eller en vakker gammel glasskrukke? Det finnes uendelig med muligheter for å gjøre blomsteroppsett mer personlige.

Mer bryllupsinspirasjon

Morgengaver
Gavetips til designelskerne
Bryllupsgaver til de som allerede har alt
Møbler Belysning Innredning Kjøkkenet Servering & Borddekking Tekstil & Tepper Smykker & Assesoarer Utemiljø undefined Kundeservice 21 96 61 05 Kampanje Alle tilbud Varemerker Nyheter Outlet Inspirasjon