Søk
Service
Kundeservice
Brands
Varemerker
Campaign
Kampanje
News
Nyheter
Møbler
Belysning
Innredning
Kjøkkenet
Servering & Borddekking
Tekstil & Tepper
Smykker & Assesoarer
Utemiljø
Varemerker
Kampanje
Alle tilbud
Varemerker
Nyheter
Outlet
Inspirasjon
Følg oss
Søk
Sjekkboks
30 dagers åpent kjøp
Sjekkboks
Trygg hjemlevering
Sjekkboks
Fri frakt over 799 kr*
Stylingtips

Mummi - en tidsreise

" Til slutt kom de til en liten dal som var vakrere enn noe de hadde sett tidligere på dagen. Og der, midt i engen, sto et hus som så nesten ut som en komfyr, veldig fint og malt med en blå farge. "

Dette er noen få linjer fra den aller første Mummi-boken som kom ut i 1945. Mye har skjedd siden den gang, og generasjoner rundt om i verden har fått bli med Mummitrollet på mange spennende og fantastiske opplevelser. Bli med på en tidsreise med Mummi i noen av våre mest elskede produkter.

1945 - Mummitrollet blir født

Gjennom den aller første Mummi-historien, "Småtrollene og den store oversvømmelsen", blir vi for første gang kjent med Mummitrollet og hans familie når Mummimamma og Mummitrollet finner sitt hjem i Mummidalen. Det hvite lille trollet er noe helt unikt for tiden og blir veldig populært blant barn i flere land.

1946 til 1948 - Nye venner

Allerede året etter kommer den andre boken, "Kometen kommer", og følger opp den første bokens suksess. Dette er boken mange ser på som starten bok-serien, ettersom det er her venner som Snusmumriken og Snorkfrøken blir introdusert. I 1948 utgis romanen "Trollmannens hatt", som introduserer flere karakterer.

1952 - Hvordan gikk det?

I 1952 ble den første bildeboken om Mummitrollet og hans venner utgitt. Her møter Mummitrollet Mymlan, som leter etter lillesøsteren Lille My. Hjelpsom som Mummitrollet er, blir han med for å lete etter Lilla My.

1954 - Mummi blir en tegneseriestripe i London

Med tegneserien "Moomin and the Brigands" okkuperer Mummi-familien London i datidens største avis, The Evening News. Dette betyr at serien når opp til 20 millioner lesere i over 40 land, og internasjonal suksess er et faktum. Serien kunne leses i magasinet til 1974. I 1960 tok Tove Janssons bror - Lars Jansson - over arbeidet med å tegne serien i avisen. Det var også på dette tidspunktet de første Mummi-produktene ble lansert på markedet.

1962 - Ni historier i en bok

I 1962 utgis en bok som skiller seg fra de tidligere. Denne inkluderer ikke bare en historie, men ni kortere fortellinger. Boken heter "Det usynlige barnet og andre fortellinger" og får stor oppmerksomhet. Blant annet gjennom novellen om den lille jenta som har så dårlig selvtillit at hun har blitt helt usynlig.

1965 - Kjærligheten til havet kommer tydelig frem

Tove Jansson hentet mye av inspirasjonen fra havet. I historien fra 1965 - Pappa og havet - får kjærligheten til hennes store inspirasjonskilde mye plass. I denne åttende boken får vi bli med når Mummi-familien flytter til en liten øy.

1977 - Et eventyr for Mummitrollets venner

I bildeboka "Den farlige reisen" blir vi litt nærmere kjent med Mummitrollets venner. Boken handler om Pernilles, Hemulens og Tufslan og Viflans marerittlignende reise gjennom Mummidalen.

2014 - Mummifamilien seiler på film

I 2014 skaper Xavier Picard og Hanna Hemilä en film av eventyret "Mummitrollet på Rivieraen". Filmen handler om Mummifamilien som seiler sørover.

2019 - TV-serie og temapark

En ny animert TV-serie om Mummifamilien når utvalgte markeder. Serien er skapt med den nyeste animasjonsteknologien som blander 2D og 3D, stemmene kommer fra kjente skuespillere. Mummidalen, som serien kalles, skal etter planen gradvis vises over hele verden. I Japan åpnes også en ny temapark - Moominvalley Park - som en del av det store parkprosjektet Metsä. Parken gir besøkende muligheten til å spasere i en nordisk atmosfære, Mummifamilien og deres verden blir løftet frem i Moominvalley.

2020 - Mummitrollet feirer 75 år med #OURSEA

For å feire at Tove Janssons første bok om de fantastiske trollene kom ut for 75 år siden, starter en kampanje for å redde Østersjøen i 2020. Havet har en sentral plass i Mummi-historiene med sin representasjon av frihet, eventyr, fare og naturens kraft. Kampanjen #OURSEA blir presentert i form av blant annet unike produkter som hjelper til med å beskytte Østersjøen for kommende generasjoner.

Møbler Belysning Innredning Kjøkkenet Servering & Borddekking Tekstil & Tepper Smykker & Assesoarer Utemiljø undefined Kundeservice 21 96 61 05 Kampanje Alle tilbud Varemerker Nyheter Outlet Inspirasjon