Historien om familien Lindqvist i Grythyttan begynte allerede på slutten av 1800-tallet da de begynte å smi hestesko. Karl Lindqvists sønn, Artur, fortsatte i farens fotspor med sine egne visjoner som strakte seg lenger enn det tradisjonelle smiarbeidet. Artur lot seg inspirere av de tidsriktige ideene innen funksjonalisme, som kombinerer funksjonelle og estetisk tiltalende gjenstander for hverdagsbruk. Den nå klassiske A2-stolen ble hans første verk og markerte begynnelsen på en komplett kolleksjon designet for hagen.
Hvert eneste møbel som forlater verkstedet til Grythyttan Stålmöbler er et resultat av nøye utført håndverk. Erfarne smeder jobber med presisjon og dedikasjon for å sikre at arven og historien til Grythyttan Stålmöbler blir videreført.
Nøkkelen til de karakteristiske stolenes komfort og fantastiske "gynging" ligger i det håndlagde stativet i fjærstål som produseres på fabrikken i Grythyttan. Prosessen krever omsorgsfull håndtering og erfaring for å oppnå perfeksjon og det kan ikke automatiseres.
Råmaterialene gjennomgår grundige kontroller før produksjonsprosessen starter og hvert eneste møbel tar tid å produsere. Grythyttan har stor arbeidsstolthet og legger stor vekt på både følelse for materialer og håndverksferdigheter, noe som gjennomsyrer hver minste del av produksjonsprosessen.
Det som startet med A2-stolen på 1930-tallet vokste seg større og på 1940- og 1950-tallet økte populariteten til Grythyttan Stålmöbler markant. Møblene deres ble synonymt med svensk sommer og ferie, og mange av oss har minner om å gynge i en A2-stol hagen til besteforeldre. Slagordet fra 1930-tallet lever fortsatt og er like relevant nå som den gang: "Når du investerer i Grythyttans sommermøbel, er ditt møbelproblem løst i mange år fremover.