Kundeservice
Designkupp
Varemerker
Nyheter
Møbler
Belysning
Innredning
Kjøkkenet
Servise & borddekking
Tekstil & Tepper
Assesoarer
Utemøbler
Varemerker
Nyheter
Designkupp
Alltid god pris
Inspirasjon
Outlet
Følg oss
30 dagers returrett
Trygg hjemlevering
Fri frakt over 799 kr*
Guider

Desserter på grillen

Foto: Fredrika Hartzell
Tekst: Oppskrift: Fredrika Hartzell
I samarbeid med hobbybakeren Fredrika Hartzell har vi funnet frem himmelske oppskrifter til sommerens grillkvelder. Hva sier du om grillet sukkerkake eller en pizza med pistasj og vaniljeis? Her finner du de beste oppskriftene for å imponere gjestene dine i sommer!

Grillet sukkerkake med fløtemarinerte jordbær og brent krem

Tips! Det er lettere aå bake sukkerkaken noen dager før du skal grille den. Det går også like fint å kjøpe en ferdig sukkerkake.


Ingredienser:

50 gram smør
1 dl melk
2 egg
2 dl strøsukker
½ ts vaniljesukker
3 dl hvetemel
2 ts bakepulver


Tilbehør:

Jordbær
0,25 dl konsentrert hylleblomstsaft
1 stk sitron eller lime
4 dl kremfløte+ 1 ts vaniljesukker

Slik gjør du:

1. Sett ovnen på 175 grader. Smør og gjør klar formen din for sukkerbrød. Jeg bruker en brødform, men det går helt fint å bruke den formen du foretrekker.
2. Visp egg og sukker til det blir skikkelig hvitt og luftig. Bland det med mel, bakepulver og vaniljesukker.
3. Smelt deretter smøret og hell i melken slik at temperaturen synker. Rør blandingen inn i eggeblandingen og bland godt. Rør deretter inn melblandingen og hell det i sukkerbrødformen. 4. Stek sukkerbrødet i cirka 30 minutter. Sjekk alltid med en stekepinne om den er ferdig. Når pinnen er tørr, er kaken ferdig. Ta ut og avkjøl.
5. Skjær jordbærene i ønsket størrelse og legg dem i en bolle.
6. Press over litt sitronsaft + zest og hyllesaft og la det stå i kjøleskapet i 2 timer.
7. Sett ovnen på 250 grader.
8. Hell 3 dl fløte (sett 1 dl til siden) i en ovnsikker form og rist fløten i øvre del av ovnen i cirka 20 minutter. Visp overflaten noen ganger når du rister. Overflaten skal bli mørk.
9. Miks fløten helt jevn og tilsett deretter den resterende fløten og smak til med vaniljesukker.
10. Grill sukkerbrødet på en grillplate på grillen slik at det får en fin brun overflate. Server det med brent fløte og marinerte jordbær!