Søk
Service
Kundeservice
Brands
Varemerker
Campaign
Kampanje
News
Nyheter
Møbler
Belysning
Innredning
Kjøkkenet
Servering & Borddekking
Tekstil & Tepper
Smykker & Assesoarer
Utemiljø
Varemerker
Kampanje
Alle tilbud
Varemerker
Nyheter
Outlet
Inspirasjon
Følg oss
Søk
Sjekkboks
30 dagers åpent kjøp
Sjekkboks
Trygg hjemlevering
Sjekkboks
Fri frakt over 799 kr*
Guider

Finn riktig belysning for hjemmet ditt

Å finne rett belysning til hjemmet er ikke alltid lett. Vi har noen tips på hva du kan tenke på, når du leter etter den nye lampen din!

Mange synes belysning er blant det vanskeligste å lykkes med i hjemmet sitt. Riktig belysning kan utgjøre hele forskjellen i et rom, uansett hvordan du velger å dekorere resten. Selvfølgelig finnes det ingen universell løsning som passer til alle hjem og rom, men med noen få enkle tips håper vi at vi kan gjøre planleggingen din litt enklere.

Variasjon

For å skape et behagelig lys i et rom trenger man variasjon. Våg å eksperimentere med plassering, størrelse og styrke på lyskildene. For et mindre rom passer det vanligvis best med fem til syv lyskilder, mens et større rom kan kreve opp til 10 lyskilder for å få en atmosfærisk følelse. Det kan høres ut som mye, men med riktig variasjon blir det ikke overveldende. Selvfølgelig trenger du ikke å ha alle lampene tent samtidig.

Ulike typer belysning

Folk snakker ofte om forskjellige typer belysning, hovedsakelig funksjonell belysning, stemningsbelysning og generell belysning. Noen ganger legger man også til punktbelysning. Funksjonelle lys, for eksempel, kan være lampen på skrivebordet eller kjøkkenbenken; det lyset du trenger for å kunne gjøre det du vil i rommet. Stemningslys er for eksempel bordlampen i vinduet eller kontoret; den typen belysning som hjelper deg med å skape en behagelig glød i rommet. Den generelle belysningen skal helst dekke et større område og fungere som en slags base i belysningen. Noen ganger er det nok med taklamper, men andre ganger kan det hende du trenger å supplere med indirekte belysning som skjulte lamper på toppen av en bokhylle. Punktbelysning er bra i de tilfellene du ønsker å lyse opp et bestemt område eller spesielle gjenstander i hjemmet, for eksempel et maleri.

Temperatur og styrke

Ofte legger du ikke merke til hvor mye forskjellige lyskilder som kan variere i temperatur før du ser dem ved siden av hverandre. Å velge riktig temperatur avhenger selvfølgelig av smak og behag, samt hvilken følelse du ønsker å oppnå i rommet. Et varmere lys er ofte ønskelig i et hjemmemiljø, mens kaldere lys oftere brukes i offentlige miljøer. Styrken på lyset gjør mye for helheten. En dimmer er en god løsning for alle som vil kunne variere lysets styrke. Det er verdt å tenke på at mørke overflater absorberer lys, mens lyse overflater reflekterer lys.

Tilpass og eksperimenter

Hvert rom og hjem har forskjellige forutsetninger og muligheter. Hvis du ønsker å skape et luftig inntrykk kan det være en god ide å benytte seg av såkalte uplights, lamper som er vendt oppover. Disse kan også fungere utmerket for å fremheve en fin stukkatur. Veggbelysning kan gi en diskret og beroligende bakgrunnsbelysning og kompletterer ofte resten av belysningen i rommet. En velplassert gulvlampe kan ramme inn en sittegruppe eller gjøre lesehjørnet ditt ekstra innbydende. Ikke vær redd for å flytte rundt på lampene, teste forskjellige vinkler og eksperimentere med kontraster. Balansen mellom lys og skygger er ikke alltid like enkel, men med riktig verktøy, planlegging og litt tålmodighet er du på rett vei!

Møbler Belysning Innredning Kjøkkenet Servering & Borddekking Tekstil & Tepper Smykker & Assesoarer Utemiljø undefined Kundeservice 21 96 61 05 Kampanje Alle tilbud Varemerker Nyheter Outlet Inspirasjon