Søk
Service
Kundeservice
Brands
Varemerker
Campaign
Kampanje
News
Nyheter
Møbler
Belysning
Innredning
Kjøkkenet
Servering & Borddekking
Tekstil & Tepper
Assesoarer
Utemiljø
Varemerker
Kampanje
Alle tilbud
Varemerker
Nyheter
Outlet
Inspirasjon
Følg oss
Søk
Sjekkboks
30 dagers åpent kjøp
Sjekkboks
Trygg hjemlevering
Sjekkboks
Fri frakt over 799 kr*
Guider

Beskytt dine rustfrie bestikk

Hvorfor får jeg rustflekker? Rustfritt stål kan faktisk lide av overflaterust. Det kommer ofte av bestikket vaskes i oppvaskmaskinen sammen med redskaper som inneholder jern. Les denne guiden for å se hvordan du forhindrer rustflekker og hvordan du blir kvitt dem når de har oppstått.
Copenhagen bestikksett fra Georg Jensen

Jern i oppvaskmaskinen gir rustflekker

Rustflekker på kniver og gafler er irriterende, spesielt om du har kjøpt bestikk i rustfritt stål. Faktum er at det oppstår rustflekker når vi ikke behandler bestikk på riktig måte. Det kan for eksempel være fordi vi vasker dem i oppvaskmaskinen sammen med gjenstander som ikke egner seg for oppvaskmaskinen. Når du vasker gjenstander av jern i oppvaskmaskinen løsner små jernpartikler som kan forårsake rustflekker på rustfrie gjenstander, såkalt fluerust.

Unngå å vaske disse gjenstandene i oppvaskmaskinen

Gjenstander i jern bør ikke vaskes i oppvaskmaskinen. Her er de mest vanlige gjenstandene som forårsaker fluerust:

  • Ostehøvelen
  • Hvitløkspresse
  • Eggdeler
  • Ulike typer siler
  • Gjenstander som allerede har rust

Skyll bestikket med det samme

Dersom bestikk eller andre rustfrie gjenstander utsettes for fruktsyre, eddiksyre, melkesyre eller salt i lengre tid, spiser syrene seg gjennom den rustfrie overflaten. På denne måten kan rusten spre seg og bli vanskelig å fjerne. Ikke la bestikket ligge i vasken for lenge, skyll dem og sett dem direkte i oppvaskmaskinen etter bruk.

Møbler Belysning Innredning Kjøkkenet Servering & Borddekking Tekstil & Tepper Assesoarer Utemiljø Kundeservice 21 96 61 05 Kampanje Alle tilbud Varemerker Nyheter Outlet Inspirasjon