Søk
Service
Kundeservice
Brands
Varemerker
Campaign
Kampanje
News
Nyheter
Møbler
Belysning
Innredning
Kjøkkenet
Servering & Borddekking
Tekstil & Tepper
Assesoarer
Utemiljø
Varemerker
Kampanje
Alle tilbud
Varemerker
Nyheter
Outlet
Inspirasjon
Følg oss
Søk
Sjekkboks
30 dagers åpent kjøp
Sjekkboks
Trygg hjemlevering
Sjekkboks
Fri frakt over 799 kr*
Guider

Vedlikeholdsråd for messing

Messing er et materiale som lenge har vært populært og du får det i alt fra lysestaker, til brett, bestikk og beslag. Materialet er slitesterkt, men messingprodukter behandles med forsiktighet for å opprettholde glansen og glansen, slik som med alt annet. Her får du våre beste råd for hvordan du best tar vare på messingproduktene dine.

Hvorfor utvikler messing en blågrønn fargetone?

Det blågrønne belegget oppstår på metaller som inneholder kobber. Ettersom messing for en stor del består av kobber, begynner de fleste messinggjenstander å få en blågrønn farge etter en stund. Irritasjon oppstår som en reaksjon på de ulike stoffene og kjemikaliene som finnes i luften.

På innsiden av for eksempel en vase eller en krukke er rust ønsket og det bør ikke fjernes, fordi det beskytter metallet og forlenger levetiden. Det er derimot en smakssak om du vil polere produktet eller ikke. Hvis du ikke polerer messingen, vil metallet mørkne over tid. Noen synes den mørkere patinaen er vakker, andre ikke.

Fingeravtrykk og fuktighet kan etterlate flekker, derfor er det viktig å tørke av messingen forsiktig etter håndtering eller hvis du søler vann på overflaten. Ønsker du å opprettholde høyglansen på messingen, må den også poleres med jevne mellomrom.

Sjekk at gjenstanden er laget av messing

Før du starter må du sjekke at gjenstanden du vil rengjøre virkelig består av messing. Benytt deg av en magnet som du holder mot gjenstanden– dersom magneten fester seg er den ikke laget av messing, i hvert fall ikke av ren messing. Gjenstanden er trolig laget av en annen form av metall som deretter er belagt med messing.

Om du har en messingbelagt gjenstand, må du ikke pusse eller polere med noe som har en slipende effekt. Selv vanlige rengjøringsmidler for messing må unngås, fordi de kan slite bort platineringen og i stedet ødelegge gjenstanden.

Dersom du er usikker på om materialet tåler rengjøringsmiddelet du ønsker å bruke, bør du starte med å pusse en liten del av gjenstanden som ikke synes så godt, for eksempel på undersiden. Da kan du enkelt se om metoden etterlater riper eller misfarginger.

Møbler Belysning Innredning Kjøkkenet Servering & Borddekking Tekstil & Tepper Assesoarer Utemiljø Kundeservice 21 96 61 05 Kampanje Alle tilbud Varemerker Nyheter Outlet Inspirasjon