Kundeservice
Designkupp
Varemerker
Nyheter
Møbler
Belysning
Innredning
Kjøkkenet
Servise & borddekking
Tekstil & Tepper
Assesoarer
Utemøbler
Varemerker
Nyheter
Designkupp
Alltid god pris
Inspirasjon
Outlet
Følg oss
30 dagers returrett
Trygg hjemlevering
Fri frakt over 799 kr*
Stylingtips

Belysning etter jul

Når julebelysningen forsvinner ut av huset blir det plutselig veldig mørkt og kosefaktoren blir mindre. De mange varmelyslyktene, lysslyngene og julestjernene som har lyst opp de mørke vintermånedene skal snart pakkes ned i esker og gi plass til – hva da?

Julen innebærer en del forandringer i innredningen i mange hjem. Lysslynger, juletrær og små nisser som har tatt opp plass i hele desember og som skal pakkes ned i esker igjen. Ukene etter jul kan det føles litt kaldt og mørkt hjemme, derfor deler vi våre beste tips for hvordan du kan du kan planlegge belysningen hjemme når all julepynten er ryddet vekk og det nye året er her.

Bruk flere lyskilder

Riktig belysning kan virkelig løfte et rom og det er viktig at du tenker gjennom dine behov når du planlegger hvilke lyskilder som skal være hvor. Dersom det kommer inn mye naturlig lys, så trengs det kanskje ikke like mange lyskilder som i rom hvor det er mindre dagslys. For å skape et hyggelig og funksjonelt hjem trenger du en kombinasjon av stemningsbelysning og allmenn belysning – en regel du kan følge er å ha minst 5 belysningspunkter i et mindre rom og minst 7 belysningspunkter i et større rom. Det kan føles mange, men alle belysningspunkter trenger ikke å være på samtidig. Du må lyssette alle rom etter behov. Tenk på hva dere gjør i rommet og planlegg ut ifra det når det gjelder hva slags belysning som er nødvendig. Allmennbelysning (taklampen), er et eksempel på en armatur som ikke trenger å være på mer enn når man trenger et sterkt og godt lys i rommet, for eksempel når man skal rydde.

På mørke vinterkvelder kan det være koselig å tenne dekorasjonsbelysning, også kalt stemningsbelysning. Disse armaturene har en diskret belysning og skaper et stemningsfullt og koselig lys.

Populære Night Owl fra Fritz Hansen