Kundeservice
Designkupp
Varemerker
Nyheter
Møbler
Belysning
Innredning
Kjøkkenet
Servise & borddekking
Tekstil & Tepper
Assesoarer
Utemøbler
Varemerker
Nyheter
Designkupp
Alltid god pris
Inspirasjon
Outlet
Følg oss
30 dagers returrett
Trygg hjemlevering
Fri frakt over 799 kr*
Stylingtips

Kähler feirer 180 år

En av dansk designs mest kända leverantörer av keramik har en imponerande lång historia. Varumärket, namngivet efter sin grundare Herman J. Kähler, har sedan starten 1839 varit kända för sin keramikkonst som tilltalat såväl den danska som den internationella marknaden. Idag, när varumärket firar 180 år, kännetecknas Kähler av en kombination av ett väletablerat arv och nytänkande design.

Artikkelen ble publisert 16.09.2019

180 år med ikonisk design.

Det er det Kähler feirer i 2019. Merket satte tidlig navnet sitt på kartet, ved å med mot og innovasjon endre hvordan markedet så på keramikk som design og kunst. Men det store eventyret startet virkelig da Herman August Kähler, Herman J. Kälers sønn, overtok fabrikken i Næstved i 1875. De begynte å eksperimentere med former, glasering og teknikker for å lage keramisk kunst som appellerte til det internasjonale markedet.

På Paris World Expo i 1889 kunne Herman August Kähler vise frem et produkt helt dekket i den, på den tiden, meget eksklusive metallicrøde glaseringen som tidligere bare ble brukt til mindre dekorasjons-detaljer av produsenter. Den tekniske kunnskapen og innovasjonen som Kähler viste vakte stor oppmerksomhet. Den gjorde at Kähler vant mange priser samtidig som de økte salget over hele verden.