Søk
Service
Kundeservice
Brands
Varemerker
Campaign
Kampanje
News
Nyheter
Møbler
Belysning
Innredning
Kjøkkenet
Servering & Borddekking
Tekstil & Tepper
Smykker & Assesoarer
Utemiljø
Mer fra RoyalDesign.no
Kampanje
Nyheter
Varemerker
Gavekort
Rom
Outlet
Følg oss
Stylingtips

Kähler feirer 180 år

En av dansk designs mest kända leverantörer av keramik har en imponerande lång historia. Varumärket, namngivet efter sin grundare Herman J. Kähler, har sedan starten 1839 varit kända för sin keramikkonst som tilltalat såväl den danska som den internationella marknaden. Idag, när varumärket firar 180 år, kännetecknas Kähler av en kombination av ett väletablerat arv och nytänkande design.

Artikkelen ble publisert 16.09.2019

180 år med ikonisk design.

Det er det Kähler feirer i 2019. Merket satte tidlig navnet sitt på kartet, ved å med mot og innovasjon endre hvordan markedet så på keramikk som design og kunst. Men det store eventyret startet virkelig da Herman August Kähler, Herman J. Kälers sønn, overtok fabrikken i Næstved i 1875. De begynte å eksperimentere med former, glasering og teknikker for å lage keramisk kunst som appellerte til det internasjonale markedet.

På Paris World Expo i 1889 kunne Herman August Kähler vise frem et produkt helt dekket i den, på den tiden, meget eksklusive metallicrøde glaseringen som tidligere bare ble brukt til mindre dekorasjons-detaljer av produsenter. Den tekniske kunnskapen og innovasjonen som Kähler viste vakte stor oppmerksomhet. Den gjorde at Kähler vant mange priser samtidig som de økte salget over hele verden.

Den danske designvasen Omaggio

I 2007, etter noen års dvalemodus, startet Kähler igjen produksjonen, og den klassiske vasen Omaggio var den første til å komme ut på markedet. Den originale designen for vasen ble opprettet i Kählers gamle fabrikk i Næstved av Tulle Emborg, en av deres mest dyktige kvinnelige malere på 30- og 40-tallet. Da vasene fikk nytt liv i 2007 var det den berømte danske design duoen Stilleben som sto bak. Omaggio har til og med fått kallenavnet den danske designvasen på det internasjonale markedet.

 Samarbeid med designere, fortsatt innovasjon og en trofasthet til deres designarv er alle deler av Kählers DNA, både når vi ser på de 180 årene som har gått, men også når selskapet selv ser fremover. Lidenskapen for å lage av leire og keramikk driver dem kontinuerlig for å kunne tilby dansk design av høyeste kvalitet og stil sikkerhet.

For oss er Kähler en åpenbar del av dansk designhistorie og fremtid. Med serier som Omaggio og Hammershøi og produkter som vaser, serviser og deres ikoniske keramiske figurer, er det utvilsomt et merke med noe for enhver smak.

Klassiker från Kähler

Nyhetsbrev
Følg oss for inspirasjon, nyheter om produkter og mer.
Sjekkboks

Om RoyalDesign

Norges største utvalg av design for ditt hjem. Online innredning på sitt beste. Trendy innredning for hele hjemmet fra Skandinavias fremste varemerker.

* Fri frakt over 799 kr (gjelder ikke møbler)

Vi er lokalisert i flere land

  • Hverdager  09-17

Varemerker

Vise alle (399)

Følg oss

© 2020 RoyalDesign.no
Handle og betal sikkert og trygt