Søk
Service
Kundeservice
Brands
Varemerker
Campaign
Kampanje
News
Nyheter
Møbler
Belysning
Innredning
Kjøkkenet
Servering & Borddekking
Tekstil & Tepper
Assesoarer
Utemiljø
Varemerker
Kampanje
Alle tilbud
Varemerker
Nyheter
Outlet
Inspirasjon
Følg oss
Søk
Sjekkboks
Åpent kjøp til 31/1-23
Sjekkboks
Trygg hjemlevering
Sjekkboks
Fri frakt over 799 kr*
Stylingtips

Mon Amie fyller 70 år

Mon Amie blir også kalt for "det evig blomstrende serviset" og fyller hele 70 år i 2022. Det vakre serviset med de små koboltblå blomstene er en av Rörstrands mest kjente og har vært til glede for utallige hjem siden lanseringen.

Mon Amie ble til på en regnfull sommerkveld i slutten av 1940-tallet, da Marianne Westman, som da var kun 22 år gammel, tegnet en hvit blomst. Hun hadde avsluttet sin eksamen på Konstfack og den den lille blomsten ble starten på en fantastisk designkarriere. Marianne hadde en drøm om å åpne sitt eget keramikkverksted i Falun, men gikk motvillig med på å utvikle Mon Amie i samarbeid med Rörstrand. Blomsten fikk sin koboltblå farge og der og da var det ingen som visste hvilket avtrykk det ville gjøre i svensk designhistorie. I år fyller Mon Amie 70 år, derfor vil vi gi serviset litt ekstra oppmerksomhet.

Mon Amie fra Rörstrand fyller 70 år
Møbler Belysning Innredning Kjøkkenet Servering & Borddekking Tekstil & Tepper Assesoarer Utemiljø Kundeservice 21 96 61 05 Kampanje Alle tilbud Varemerker Nyheter Outlet Inspirasjon