Kundeservice
Designkupp
Varemerker
Nyheter
Servise & borddekking
Innredning
Belysning
Møbler
Kjøkkenet
Tekstil & Tepper
Utemøbler
Varemerker
Nyheter
Designkupp
Alltid god pris
Rom
Inspirasjon
Outlet
Følg oss
30 dagers returrett
Trygg hjemlevering
Fri frakt over 799 kr*
Trender

Lamino - en svensk designklassiker

La oss presentere en av Sveriges mest kjente designobjekt, Lamino-lenestolen. Den ble designet av Yngve Ekström allerede i 1956. Saueskinnsstolen kombinerer maksimal komfort og treffsikkert design, noe som gjør den til en designklassiker for mange generasjoner fremover.
Yngve Ekström

Yngve Ekström ble født i Hagafors i Småland. Allerede som 13-åring begynte han å arbeide på Sveriges eldste møbelfabrikk. Det gav ham gode snekkerkunnskaper kombinert med daglig praksis. Yngve designet mange vakre møbler da han levde, men er mest kjent for Lamino-lenestolen. Som Ekström selv sa: "Å ha designet en god stol er kanskje ikke noe dårlig livsverk". I år 1945 Yngve og broren Jerker Ekström møbelselskapet Swedese. I dag er de en anerkjent møbelprodusent som leverer Lamino over hele verden.

Lamino by Swedese

Vakker, enkel, sittevennlig – og elsket. Når magasinet Sköna ba leserne om å velge ut århundretallets møbel vant lenestolen Lamino.

Lamino er et godt eksempel på tidløs design, der naturens egne materialer og godt håndverk resulterer i et møbel som er like attraktivt i dag som for kommende generasjoner.

Ryggen på lenestolen former seg etter din egen og gir perfekt støtte. Med fotskammelen får du ekstra komfort og med den tilhørende nakkeputen kan du sitte komfortabelt i mange timer.