Kundeservice
Varemerker
Kampanje
Nyheter
Møbler
Belysning
Innredning
Kjøkkenet
Servering & Borddekking
Tekstil & Tepper
Assesoarer
Utemiljø
Varemerker
Varemerker
Kampanje
Utendørssesong
Nyheter
Outlet
Inspirasjon
Følg oss
30 dagers åpent kjøp
Trygg hjemlevering
Fri frakt over 799 kr*
Trender

På utkikk med Trendstefan

Tekst: Foto: Karl Anderson
Stefan Nilsson, også kjent som Trendstefan, er Sveriges fremste trendspotter. Vi har sett ham på TV og i mange aviser. Han er ofte på reisefot for å finne nye trender trender og fenomener innen innredning, design og livsstil. I samarbeid med Maze, har vi tatt tempen på det kommende årets trender og fargeskalaer.

Du som er opptatt av trender, hvilke trender ser du tydeligst nå og i fremtiden?

Verden er utrolig kompleks og skummel akkurat nå. Alt fra krig til spørsmål om resesjon henger over oss. Da er det viktig at vi ikke glemmer at kriser kan gi oss nye tanker. Faktisk var det i den siste verdenskrisen i 2008 at nye fenomener som matbiler og luksuschips dukket opp. Luksuschips, eller parmesan- og trøffelchips, er den billigere luksusen. Du trenger fortsatt luksus, men kanskje på en annen måte i en lavkonjunktur.

Klima- og miljøspørsmålet også vil henge over oss en stund fremover. Vi ønsker å slå oss til ro og ha det bra. Jeg er sikker på at vintage-trenden vil ta over mer. I tillegg til hele reparasjons-tankegangen. Jeg tror ikke vi slutter å kjøpe nytt, men vi vil kanskje ha et gammelt Hälsinge-skap i den nybygde leiligheten. Vi får definitivt se hvordan hjemmearbeidet utvikler seg, men selvfølgelig er hjemmet viktig i fremtiden.

I min trendverden er det mye snakk om «den nye luksusen». Jeg tror vi kommer til å se et skifte. Vi kommer definitivt til å se dyre merker, men også at vi blir tiltrukket av ting med historie.

"Jeg tror vi kommer til se en slags etno/retro-trend snart. Tenk 80-tall og indisk-influerende mønster."
Møbler Belysning Innredning Kjøkkenet Servering & Borddekking Tekstil & Tepper Assesoarer Utemiljø Varemerker Kundeservice 21 96 61 05 Kampanje Utendørssesong Nyheter Outlet Inspirasjon