Gjenvinning, bærekraft og miljø er nøkkelordene i Scanpan's produksjon. Selskapet har sin base i den lille byen Ryomgård utenfor Århus. Her har deres populære aluminiumspanner og gryter blitt produsert helt siden 1956. Gjennom årene har Scanpan holdt fast til håndverket sitt, der hver stekepanne fremdeles støpes for hånd, samtidig som de er ledende når det kommer til teknologisk utvikling og innovasjon.
I tre år på rad har Scanpan sine stekepanner vunnet "Best i test" i Aftonbladets store stekepanne-test. I 2016 og 2017 var det Scanpan CTX som tok hjem seieren. I 2018 overtok den nye stekepannen Scanpan Pro IQ tronen, mens CTX havnet på en hederlig andreplass.
Det de to stekepannene har til felles er det slitesterke belegget. Scanpan sitt belegg kalles Stratanium, det anses å være det tøffeste belegget på markedet. Du får en fantastisk stekeoverflate uten å måtte tilsette fett. Rengjøringen har aldri vært enklere, belegget varer lenge - selv om du bruker stålredskaper. I tillegg er belegget helt fritt for miljøfarlige PFOA-stoffer og PFOS-stoffer.
Den største forskjellen mellom Pro IQ og CTX er grunnlaget. Mens Pro IQ er laget av 100% resirkulert aluminium består CTX av stål som er vevd sammen med aluminium.
En annen tøff stekepanne fra Scanpan er Fusion 5. Stekepannen har samme fundament som CTX, fem lag stål ispedd aluminium, men en ubelagt overflate. Velg Fusion 5 når du lager matretter som krever rask oppvarming eller høye temperaturer, for eksempel kjøtt og fugl. En rustfri stekepanne som gir en perfekt stekeoverflate. For ekstra bekvemmelighet kan stekepannen rengjøres i oppvaskmaskin.
Alle Scanpans produkter har lang levetid, noe som i stor grad bidrar til selskapets bærekraftsprofil. Det er ingenting som heter "slitasje" her. Scanpan utfører en rekke kontroller av produktene sine for å sikre kvalitet. En aluminiumskjele vandrer gjennom minst åtte ansattes hender i fabrikken på Ryomgård. Dette betyr at Scanpan kan være trygg på at kjelen som forlater fabrikken vil vare i mange, mange år. - Uansett om den havner på kjøkkenet i en femstjernes restaurant eller hjemme hos en amatørkokk.