Søk
Service
Kundeservice
Brands
Varemerker
Campaign
Kampanje
News
Nyheter
Møbler
Belysning
Innredning
Kjøkkenet
Servering & Borddekking
Tekstil & Tepper
Assesoarer
Utemiljø
Varemerker
Kampanje
Alle tilbud
Varemerker
Nyheter
Outlet
Inspirasjon
Følg oss
Søk
Sjekkboks
30 dagers åpent kjøp
Sjekkboks
Trygg hjemlevering
Sjekkboks
Fri frakt over 799 kr*

Yaxell

Yaxell ble grunnlagt i Seki i 1932 og har vært en av Japans ledende knivprodusenter helt siden starten. Den utrolige skarpheten på knivene og det fascinerende Damaskus-mønsteret har gjort dem populære både i restaurantkjøkken og hos kvalitetsbevisste hjemmekokker.
Pris
Åpne filter
700 kr
1 100 kr
1 800 kr
3 000 kr
Kategorier (1)
Slå av filter
Åpne filter
Kjøkkenkniver & Knivtilbehør
Serie (1)
Åpne filter
Farge (2)
Åpne filter
Materiale (2)
Åpne filter
På lager
2 produkter

Yaxell

Super Gou Brukskniv, 12 cm
2 999 kr
Kun 1 stk igjen på lager
Kun 1 stk igjen på lager
-40%
Kampanje

Yaxell

Skjervestav Keramisk 27 cm
479 kr799 kr
På lager
På lager

Japanske kokkekniver med en unik design

Yaxell har sitt hovedkontor i Seki, Japan. Byen er kjent som hovedstaden i japansk kniv- og sverdproduksjon. Yaxell har utnyttet kunnskapen som har blitt arvet i generasjoner. I sin produksjon kombinerer de ny teknologi med tradisjonelt håndverk. Selskapet ble stiftet i 1932 og drives i dag av Takeshi Yamada san, som er fjerde generasjons knivprodusent.

Yaxells produksjon er basert på gamle sverdssmedteknikker. Produksjonsprosessen starter med å kutte knivbladet ut av en stålplate av høy kvalitet. Momentet krever mange års trening, da det gjøres manuelt med øynene som eneste målestokk. For å gi bladet en kant med eksepsjonell skarphet og hardhet har Yaxell utviklet en spesiell herdemetode.

Kniven varmes opp i en vakuumtank med ammoniakk med en temperatur på 920 grader. Oppvarmingen foregår i tre omganger. I første runde blir stålet varmet opp til 800 grader, i andre runde til 1000 grader og til slutt til 1050 grader. Deretter blir kniven avkjølt til -75 grader, til slutt blir den varmet opp igjen. Det siste trinnet er unikt for japansk knivproduksjon.

Etter herdingen monteres håndtaket på kniven. De fleste håndtakene er laget av micarta. Materialet er laget av linduk og spesialplast som presses sammen under høyt trykk og høy temperatur. Dette gir et hardt, vannavstøtende og hygienisk materiale som er godt egnet i kjøkkenmiljøet. Håndtaket settes sammen med en til tre solide nagler, avhengig av hvilken serie kniven tilhører.

Når håndtaket er på plass slipes knivene med en kvern. For å oppnå maksimal skarphet blir kniven slipt i tre trinn: Først på en grov slipesten, deretter på en middels grov og til slutt på en fin slipesten. For å bli en slipemester kreves det 5-10 års opplæring, håndverket er avgjørende for den endelige kvaliteten på kniven. På Yaxells fabrikk overlates ingenting til tilfeldighetene. Hvert trinn i produksjonen styres av en dyktig yrkesmann som bidrar til fullføring av de funksjonelle kunstverkene.

Helt siden oppstarten i 1932 har Yaxell vært en av Japans ledende knivprodusenter. I senere tid har knivene også fått betydelig oppmerksomhet i Norden. Kokkekniven fra serien Zen har tre år på rad blitt kåret til den beste kniven i Aftonbladets knivtest.

Møbler Belysning Innredning Kjøkkenet Servering & Borddekking Tekstil & Tepper Assesoarer Utemiljø Kundeservice 21 96 61 05 Kampanje Alle tilbud Varemerker Nyheter Outlet Inspirasjon